Gea Cross

Gea Cross

Gea Cross

Hallo, ik ben Gea, een jonge, zelfbewuste, moderne vrouw.

Mijn vrouwelijke ik kan ik gelukkig helemaal ontplooien: ik kies voor een complete metamorfose. Door telkens andere kleding, sieraden, schoenen/laarzen en make-up te kiezen kan ik er heel verschillend uitzien. Ik houd van modieuze vrouwelijke kleding, make-up, sieraden en pumps of laarzen met hoge hak. Ik geniet echt van mijn vrouw-zijn. Daarom laat ik me ook graag buitenshuis zien. Ik ga wekelijks in het weekend uit in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Vind het leuk om de damesmode in de winkels te bekijken en natuurlijk ook om leuke kleding en schoenen te shoppen!

Inmiddels heb ik een aantal leuke vriendinnen gevonden die met mij hun ervaringen willen delen. Per (f)e-mail, Facebook en chat houden we contact met elkaar.

Tussen september 2005 en december 2021 maakte ik deel uit van de redactie van Transformatie, het opinieblad van de Vereniging Genderdiversiteit Nederland. Ik schreef daarin een moderubriek (‘In de mode, uit de mode?’) en recensies over boeken op het gebied van travestie, transgender en transseksualiteit. Ik zet die 16-jarige traditie in 2022 voort, maar nu als freelance writer/editor.

Ik stel het op prijs als je op mijn weblog wilt reageren. Dat kan hier, maar ook per bericht.

liefs,

Gea

Lees verder als je wilt weten hoe het allemaal bij mij begon…

Ik ben me al heel lang bewust van mijn ‘anders’ zijn. Mijn gevoelens beginnen zo rond mijn achtste, negende herkenbaar te worden. Daarvoor was ik wel al onder de indruk van het uiterlijk en de kleding van drie van mijn jufs op de lagere school. Wat zou ik er graag zo willen uitzien! Wat was dat nou: ze droegen lang(er) haar, mooie make-up, mooie oorbellen, hoge hakken (vooral pumps en hoge laarzen). Sprak me toen al heel erg aan!

Droeg thuis al snel kleding en oorbellen van mijn moeder, als zij er niet was, en later ook in gezelschap haar oorbellen onder mijn lange haar en ging dan ook naar buiten naar buren en vrienden, en op de fiets lekker in de wind. Wat spannend, vooral om niet ontdekt te worden! Gebeurde natuurlijk wel een keer, maar zonder gevolgen.

Ik was helemaal jaloers op mijn klasgenootjes die leuke grote zilverkleurige oorringen (toen als clip) droegen. Dat was op de middelbare school, als student deed ik het ook wel eens met zelf gekochte oorbellen. Omdat ik lange slanke vingers en nagels heb, maakte mijn moeder wel eens een grapje: je zou mooie gelakte nagels hebben. Ik durfde niet te reageren. Ik droomde als meisje lang haar te hebben met daaronder grote oorringen, van mooi opgemaakte ogen, lipstick en nagellak, en van een jurk, leren rok of strakke jeans met hoge laarzen dragen (en die droom is nu volledig uitgekomen!).

Begin jaren tachtig (1983-1985) was er een jeugdprogramma met Hanneke Kappen, ‘Je ziet maar’ heette het. En toen kreeg ik een eerste ‘wow-moment’, want Hanneke liet jonge mannen zien die zich helemaal lieten transformeren tot vrouw en zo ook de straat opgingen. Of ik een klap op mijn hoofd kreeg, zoveel indruk maakte het, zo mooi! Wat zou ik dat ook graag willen, maar durfde het toen niet voor te stellen.

Daarna bleven de transgendergevoelens een hele tijd onder de radar, wel eens make-up gebruikt en regelmatig kleren van (inmiddels) mijn vrouw aangetrokken. Ook wel een aantal keer als zij erbij was, als experiment, want ze had daarvoor wel iets in de gaten (lipstick heeft parfum in zich). Een paar keer omgekleed buiten gaan wandelen in het donker: spannend!

Begin 2000 kon ik het niet langer voor mij houden, ik wilde volledig ruimte aan mijn gevoelens geven. Heb me op een avond helemaal omgekleed en zo mijn thuis komende vrouw ingelicht. Heb zelf kleding gekocht, afspraken gemaakt bij Travisage (voor pruik, bh, borstprotheses, corset) en me daar voor het eerst laten opmaken: tweede ‘wow-moment’, want ik was plotseling heel iemand anders geworden.

Daarna is het verhaal snel verteld, steeds een stapje extra: naar de T&T-avonden in Rotterdam (daarna nog even wandelen in het donker), bij een vriendin omkleden, als visagie-model bij Karin Melissant (bekend van TV en visagiste van Sylvia Millecam). Heel veel van haar geleerd, hoe je er als vrouw het beste uit kunt zien. Heel veel kleren en schoenen/laarzen gekocht en daarmee geëxperimenteerd: wat staat mij goed en wat niet. Op een gegeven moment: vaste omkleedavond thuis, daarna nog even buiten wandelen. En de afgelopen jaren zoveel zelfvertrouwen gekregen dat ik me nu gewoon ook zo kan en wil laten zien, volledig in het openbaar, ‘s-avonds maar ook overdag. In Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Wekelijks in het weekend, maakt niet uit. En dat geeft echt een boost, wat geniet ik daarvan! Als mevrouw of dame worden aangesproken. Complimenten krijgen voor je lange haar en je in een zwarte panty gestoken benen. Niet heimelijk gluren in damesmodewinkels, maar gewoon als zelfbewuste vrouw mooie dingen bekijken, uitzoeken, passen en je laten helpen door uitermate vriendelijke winkelvrouwen die je graag willen helpen en adviseren. En je met een glimlach groeten en het met complimenten waarderen als je er verzorgd als vrouw uitziet!

19 responses to this post.

  1. Posted by sharon willemsen on 2 juni 2011 at 15:41

    hai gea,

    dit is nou juist wat ik bedoel, maak van je zelf een mooie totaal plaatje en je straal de mensen naar je toe.
    elke transexueel die nog een moeilijke fase zit, is dit een mooie gelegenheid om je zelf te ontdekken. ga ervan uit dat je je zelf aantrekkelijk maak voor je omgeving en laat zien wie je wil zijn. ik heb vorig jaar 8 juni 2010 voor het eerst dames kleding aangetrokken en heb het voor elkaar dat ze mij ook nu respecteren als een nette en correcte vrouw.
    zomers kan ik me meer uiten dan winters, dat blijft nog een probleem te zijn. misschien krijg of kan ik hulp van je krijgen???
    met een vriendelijke groet,
    sharon

    Beantwoorden

  2. Posted by Liliane Daniels on 6 februari 2014 at 18:59

    Je hebt een prachtriem aan! die zou ik ook best willen!!!!!!!!
    Waar kan ik die riem bestellen?

    Beantwoorden

  3. Posted by Margot on 3 augustus 2017 at 09:05

    Hoi Gea,

    Jouw geschiedenis is voor mij erg herkenbaar. Ook was voor mij een (RTL) televisie programma, in de jaren tachtig, waar jonge mannen werden gekleed als prachtige vrouwen een belangrijke bevestiging van mijn oprechte gevoelens en verlangen, mij ook als vrouw te kleden en te voelen.

    Zonder dat ik dacht dat mijn echtgenote mijn bijzondere belangstelling door had volgde ik de verschillende uitzendingen aandachtig én opgewonden. Daarbij dromende ik mij af en toe ook als vrouw te kleden met enthousiasme van mijn omgeving, zonder mijn dierbaren verdriet te doen.
    Het vervolg hierop laat ik maar voor wat het was en nog steeds is. Voor een ieder van ons herkenbaar.

    Inmiddels nader ik de 69 lentes. Mijn persoonlijke omstandigheden laten het nog niet toe, als vrouw naar buiten te gaan. Dat is erg jammer en maakt mij ook wel somber. Overigens maakt dat toenemende verlangen mij als vrouw te tonen mijn echtgenote ook wel somber. Wel merk ik dat er langzaam meer ruimte komt, maar ik vind daar integer mee om te moeten gaan. Zij heeft er niet om gevraagd een man met vrouwelijke gevoelens en verlangens te trouwen. Mijn echtgenote is een mooie hartstikke leuke en zeer sociaal-liberale vrouw met ruimte voor anderen in denken en doen. Samen hebben wij drie geweldig dochters. Maar met mijn T-verlangens mij buiten onze woning te tonen, bijvoorbeeld door het bezoeken van T&T-avonden e.d., lukt haar niet mee om te gaan. Als ik dat zonder haar instemming zou doen, tast haar toch al veranderende liefdes gevoel naar mij fundamenteel aan. En daarmee onze relatie.
    Ons dilemma is dat wij beiden vinden in principe iemands geluk niet in de weg te mogen staan. Maar ook dat, dat niet ten koste van het geluk van een ander mag gaan.

    Tot slot.
    Ik hoop dat er nog eens een moment komt dat ik jou als Margot kan ontmoeten. Het lijkt mij erg leuk jou te spreken, zeker als fan van jouw kleding rubriek. Dank je wel voor deze rubriek die ik als “jong lid” van deze vereniging graag lees.

    Met een hartelijke groet,

    Margot.

    Beantwoorden

    • Het zou voor beiden, jou en je echtgenote, wel eens goed kunnen zijn om je deze vrijheid te gunnen. Het werkt voor mij in ieder geval heel ontspannend en geeft duidelijkheid, verder wil ik ook niet. Daarmee wordt het hanteerbaar en te accepteren, voor iedereen in mijn omgeving.
      Nog even een tip: bij een leren jurk past ook goed een vestje of blazer, maakt een verzorgde indruk. Verder zijn er natuurlijk verschillende uitvoeringen van leer: ik draag ook vaak een jurk van geitenleer. Die is mat beige en kan heel goed overdag gedragen worden (of door journaalpresentatrices, ik heb twee voorbeelden). Andere jurken vind ik meer iets voor uitgaan of feestjes, zoals eerder gemaild.

      Liefs,

      Gea

      Beantwoorden

  4. Posted by Margot on 4 augustus 2017 at 15:45

    Hoi Gea,

    Dank je wel voor je reactie. Begrijp ik het goed dat “de ruimte” ook in jouw persoonlijke situatie de oplossing is geweest, in de beantwoording van jouw verlangen, TV- of CD- dames te ontmoeten? Over deze ruimte spreek ik zeker met mijn echtgenote. Het is mijn diepe wens dat, dat gaat lukken. Zonder haar met een zeer naar gevoel/verdriet op te zadelen. Natuurlijk is even wennen logisch, maar daar is zij stevig genoeg voor. Heb jij een vaste T&T-avond en plaats en kom je ook weleens in Groningen? Als ik “de ruimte” heb lijkt het mij erg leuk je daar of bij jouw vaste T&T-gelegenheid te ontmoeten.

    O ja, fijn je kledingtip. Ik ga zeker eens kijken naar een leren jurk of misschien wel een rokje van geitenleer. Ik laat het je weten.

    Liefs,

    Margot

    Beantwoorden

    • Ja, in eerste instantie wel. Ik ben tot 2007 veel naar de T&T-avonden in Rotterdam (zaterdagavond, 1x per maand) gegaan. Daarna elke week op donderdagavond zelf op pad, nu vooral op zaterdag overdag in de vier grote steden. In Groningen kom ik niet vaak meer.

      Beantwoorden

  5. Posted by Margot on 5 augustus 2017 at 15:24

    Hoi Gea,

    Begrijp ik je goed dat een T&T-avond in Groningen voor jou ook mogelijk is? Deze mogelijkheid heeft mijn voorkeur. Waarom wil ik je graag uitleggen, maar omdat dit vooralsnog mede wordt bepaald door prive zaken, wil ik je dat liever niet in deze min of meer open publieks platform uitleggen. Als je zo vriendelijk wilt zijn mij jouw prive mailadres te laten weten, kan ik je dat uitleggen.

    Overigens wat denk je, is de vierde woensdag in september voor jou een mogelijkheid?
    Ik ben benieuwd naar je reactie.

    Liefs,

    Margot

    Beantwoorden

  6. Posted by kathleendemayer on 3 juli 2021 at 19:19

    halo Gea, wat een tof verhaal en ontdekking zeg. Dat is ook mijn streefdoel de volgende maanden. Regelmatig als vrouw naar buiten komen : shopping, eten , drinken, party eventueel als het terug mag.
    slechts 2 weken geleden ben ik voor het eerst als Kathleen naar de supemarkt geweest.
    heeft me telkens weer een extra zelfvertrouwen boost. moet zo leuk zijn om iedere week ergens te kunnen gaan als vrouw. ik hoop dat ik mijn ingeslagen weg kan verderzetten, ik wordt er oprecht gelukkiger van als Kathleen tevoorschijn komt. een deel van mijn persoon die verborgen was .

    Beantwoorden

    • Hé, wat leuk om te lezen, Kathleen. Het is voor mij ook nog elke keer een verademing om als vrouw te kunnen shoppen in de drukste binnenstedelijke winkelstraten en winkelcentra, musea te bezoeken, iets te drinken of te eten. En vooral, ook zo aangesproken, geaccepteerd en behandeld te worden. Veel plezier en geluk gewenst!

      Beantwoorden

      • hey dank je voor je berichtje. ik heb zelf lange tijd getwijfeld over buitengaan ivm met mijn lengte. ik ben een 1.88m. modellengte zeker. 😁.
        moet echt leuk zijn zo in de binnenstad shoppen en als vrouw aangesproken te worden.
        groetjes Kathleen

      • Ik ben niet veel korter, het gaat om de verhoudingen!

      • ooh ja , en inderdaad het is een kwestie van verhoudingen zoals je zegt. de laatste keer en trouwens ook de eerste keer dat ik als vrouw naar de supermarkt ben geweest een 2 weken terug, niemand keek echt om. it s all in the mind.
        als je naar die shopping gaat , ga je dan meestal alleen, als ik mag vragen.

      • Ja, ik ga altijd alleen.

      • sterk van je, maar het went natuurlijk ook. ik voel het aan mezelf ook, ik heb recent mijn derde itgv op instagram gedaan met een kort gesprek met een iets of wat feminine voice :; ik was HAAR, mijn boy mode was ver weg toen, om niet te zeggen afwezig, het is net alsof ik thuis kom.
        dank je voor je reactie Gea

  7. Posted by Jeanette on 27 september 2021 at 15:49

    Wat een leuke artikelen. Ik heb ze nu pas gevonden. Ik sinds enige tijd ook begonnen als crossdresser en ben al een paar keer wezen shoppen in Hellevoetsluis. Ook al een paar keer helemaal als vrouw op strand gewandeld en geen opmerkingen gehad. Ik ben weduwnaar en kan doen wat ik wil. Jij ziet er wel heel mooi uit, Groetjes John, als CD Jeanette

    Beantwoorden

  8. Posted by Jeanette on 16 juli 2022 at 10:06

    Hallo Gea.
    Ik ben een poosje gestopt met cd. Maar het begon weer te kriebelen als je die vrouwen met hun leuke jurken enz ziet. Ik heb een leuke midijurk gekocht met sandaaltjes en ben helemaal als vrouw wezen shoppen en iets wezen drinken. Helemaal geen opmerkingen gehad. gewoon genoten. Liefs Jeanette

    Beantwoorden

    • Posted by Jeanette on 19 juli 2022 at 19:17

      Hallo Gea. Ik zou wel eens een T&T avond mee willen maken maar ik weet niet of er in de omgeving van Goeree Overflakkee zoiets is. Groetjes Jeanette

      Beantwoorden

Plaats een reactie