Mijn kledingtips voor zomer 2021

In de mode: lange zomerjurk met witte sneakers, foto Gea Cross

Wat kun je deze zomer aan trends verwachten en wat mag absoluut niet in je garderobe ontbreken? Ik vertel je via verschillende invalshoeken wat er mogelijk is.

De modetrends samengevat

Modetrend: lange elegante zomerjurken
Ik voorspelde het vorig jaar al. Roklengtes tot over de knie of tot halverwege de kuit zijn terug in de mode: de midi-lengte. Het luchtige model en het prachtige design maken van de empire-jurk op mijn foto een stijlvol zomers ontwerp, met een mooie bruine riem erbij. Wat je vervolgens met panty loze benen en comfortabele witte sneakers goed kunt combineren. Heel prettig bij hogere temperaturen, laat de zomer binnen met lichte en luchtige jurken in frisse pasteltinten!

Jurk in wit en pastelgroen met strikceintuur (WE)

Modetrend: statement pakken
Het damespak is een iconisch item dat al decennialang in de mode is. Hoewel kostuums en damespakken voorheen vooral op kantoor gedragen werden, winnen ze in 2021 aan populariteit in de meest opvallende kleuren. We zien ze nu ook casual op straat of chic op terras opduiken.

Modetrend: comfy chic
De comfortabele mode blijft deze zomer het straatbeeld overheersen, maar dan wel met een unieke twist. We kiezen voor opvallende loungesets in sprankelende kleuren en combineren deze met stijlvolle accessoires zoals muiltjes en mini-tassen voor een chic geheel.

Modetrend: popping colors
Deze zomer is de romantische stijl terug van weggeweest, maar dan in een kleurrijk palet. Of je nu gaat picknicken of een wandeling in het park gaat maken, droom weg in kleding met de mooiste silhouetten en prints. Durf te mixen en matchen met verschillende prints en kleuren en maak je outfit af met unieke accessoires zoals een hoed van stro, mini-tas en verfijnde sieraden.
Eind mei heb ik voor het eerst weer eens ouderwets geshopt in The Westfield Mall of the Netherlands en in de binnenstad van Den Haag, en dat voelde enorm goed! Kijken bij WE, Mango, Costes, C&A, The Sting, Esprit en Van Haren. Met je handen door de rekken gaan, stofjes voelen, afwerkingen bekijken, schoenen en laarsjes passen, je (fysiek) een beeld vormen van de modetrends voor zomer 2021. Tjonge jonge, wat heb ik het analoge shoppen de afgelopen maanden gemist!

Jurkje met hals overslag en bloemen (HEMA)

Trending zijn ook weer espadrilles. Ontdek ze in allerlei verschillende soorten en maten en vind de stijl die het beste bij jou past. Een andere schoenentrend zijn de leren zomerlaarsjes, in wit of beige, met of zonder veters. Dat is weer eens wat anders dan zwart of bruin, en plezierig als er een zomers buitje valt.

Gea bij De Bijenkorf, Utrecht (augustus 2020)

Wat draagt Gea zelf deze zomer?
Ik ben ook deze zomer weer enorm van de jurken en jurkjes. En ik hoop natuurlijk deze zomer weer sandalen met sleehak te kunnen dragen en roodgelakte teennagels onder één van mijn mouwloze strandjurken, in De Bijenkorf zonder afspraak en mondkapje!

2 responses to this post.

  1. Posted by Jeanette on 27 september 2021 at 14:25

    wat zie jij er goed uit. mooie jurken. ik loop zelf ook graag in wijde midijurken en slippers

    Beantwoorden

  2. Posted by Femke Hunters on 2 december 2021 at 11:12

    wat ben je weer mooi aangekled en verzorgd Gea n schoonheid voor het oog

    Beantwoorden

Plaats een reactie