Tips voor voorjaar- en zomermode 2017

17073682_Black_580646_001_ProductLarge

Wat kun je dit voorjaar aan trends verwachten en wat mag absoluut niet in je garderobe ontbreken? Ik vertel je via verschillende invalshoeken  in deze aflevering van ‘In de mode, uit de mode?’ wat er mogelijk is. De zomer staat nu echt voor de deur. Tijd om over te stappen op vrolijke en wat lichtere kleding. Heb jij je garderobe er al op nagekeken? Er zijn een heleboel dingen van vorig jaar die we dit voorjaar weer gaan zien. We zetten ze voor je op een rijtje.

15 Absolute ‘keepers’ voor lente en zomer 2017 zijn:

  1. Frisse blauw- of zwart-witte strepen, fijn maar ook breed (marine-look), zie foto
  2. Frisse blauw- of zwart-witte strepen met borduursels of bloemen
  3. Mouwloze jassen en blazers
  4. Pyjamapakken
  5. Bloemenprints
  6. De kleurcombinatie (ijs)lichtblauw en kwartsroze
  7. Pastels
  8. Vintage & damaged jeans
  9. Broekpakken en tuinbroeken
  10. Oosterse prints met bloemen en vogels
  11. Zwart en wit
  12. Kant
  13. Doorzichtige jurken
  14. Groene lente- en zomerparka’s, al dan niet met versiersels
  15. Jassen en jacks met opschrift/slogan op de achterkant

En dan meteen ook even een klein voorproefje van de nieuwigheden: de jaren ’80 zijn terug. En dat betekent  imposante schouderpartijen en felle kleuren (geel, rood, blauw). Qua tassen is de ‘bucket bag’ weer helemaal hot.  De wereld gaat tekeer en de mode ook: groots, kleurrijk, vol spektakel, dwarsverbanden, contracten. De strepen zijn breed, de schouders nog breder. Mouwen maken statements, het middenrif is bloot. Op sandalettes trekken we eropuit. We eren de glamour van de jaren tachtig en de streetwear van de jaren negentig.

De collecties voor de komende lente en zomer vertonen zoals gezegd heel wat jaren ’80 trekjes. Of je het nu mooi vindt of niet, de jaren ‘80 komen terug in de lijnen van de modecreaties – vooral veel grote schouders – en in de vorm van typische ‘80s trekjes als de ‘logomanie’. In de make-up herleven we de jaren ‘van Madonna’ met glitter, ook voor de mond. De jaren ‘80 waren ook het uitgangspunt voor de Saint Laurent zomer 2017 collectie. Deze collectie werd ontworpen door Anthony Vaccarello. Nieuwkomer Vaccarello ziet de Saint Laurent vrouw als ‘niet burgerlijk of klassiek’. Hij nam een  model van YSL als uitgangspunt voor de lente en zomer 2017 collectie, maakte de vormen en lijnen eigentijds en ging voor een zwart leren uitvoering. Deze creatie vormde de basis voor de gehele zomercollectie: voor de jurken maar ook voor de spannende zwartleren tops die hij op de catwalks showde, de ‘80s spijkerbroeken met sexy tops.

Maureen Filé kijkt met ons terug op de winter en spreekt  haar verwachtingen uit voor de schoenenmode deze zomer:

‘’Terugkijkend op het winterseizoen moet ik zeggen dat het een uitdagend seizoen is geweest. In de afgelopen wintercollectie is de lange laars een beetje een vraagteken gebleken. De trendwatcher voorspellen al langere tijd de afname van de lange laars en de verdere opkomst van de enkellaars, maar afgelopen winter werd de lange laars nog goed verkocht. De gevoerde laarzen deden het wat minder door de minder strenge winter. En anders dan in voorgaande seizoenen was er vraag naar een lage of een hoge hak en leek de middenhak het wat minder te doen. Qua kleuren blijven de winterse kleuren bruin, zwart en cognac het goed doen, dus om die reden ben ik ook blij dat we naar het voorjaar en zomer gaan, want dit betekent veel meer kleuren! Onze nieuwe voorjaarscollectie bevat dan ook weer de nodige frisse kleuren en een grotere variatie aan modellen zoals leuke pumps, slippers, sandalen en instappers in verschillende kleuren, materialen en uitvoeringen.

Arma Leren peplum top Lamb Nappalan Mara

Sexy leren top op jaren ’80 jeans

Op de schoenenbeurzen en in de vakbladen speur ik altijd naar de trends die het helemaal moeten gaan maken. Hieronder een korte impressie van hetgeen wat verwacht wordt voor 2017: Veel kleur en ‘bling bling’! Wie houdt van schoenen die lekker zitten en makkelijk lopen, heeft keuze genoeg. Dat wil niet zeggen dat er ook geen schoenen met hoge hakken te krijgen zijn, want die zijn er ook. Wat betreft kleur overheersen de pastel tinten, een trend die eigenlijk iedere zomer terugkeert. Ook voor de zomer 2017 zijn de pasteltinten weer volop vertegenwoordigd in de schoenencollectie. Zachtroze, nude heeft een streepje voor, maar onderschat ook het grijsblauw niet. De zachte tinten komen terug in laarsjes, pumps en espadrilles. How to wear? Pasteltinten kunnen altijd met basic kleuren of jeans. Maar soms kunnen deze tinten ook heel goed in combinatie met felle kleuren. Wil je dat jouw schoenen de eyecatcher van je outfit zijn, houd de rest dan rustig. Laat je inspireren door de kleuren van de lente en laat de pastellen spreken. “

Een aantal voorbeelden van de schoenen trends:

  1. Bewerkte schoenen. Een opvallende trend waarbij er letterlijk bloemen op de schoenen zitten of wel op een andere manier bloemig versierd zijn met applicaties of borduursels (opbindveters). En het komt bij allerlei modellen schoenen voor zo ook bij de loafer, sandaal, of minder chic, de instapper. De instapper is een echte klassieker, superchic en misschien wel het beste van alles, plat.
  2. Klassieke schoenen. Het is een trend die zachtjes aan haar terugkeer maakt, te weten de klassieke pump met een T-band. Hierbij is zwart de kleur, maar kan ook prima in lichtere kleuren. Deze pump staat perfect voor de zakelijke look, maar ook hoogzomer bij een jurkje.
  3. Hoog en toch plat. Een trend van de laatste jaren zijn de hoge zolen, maar die toch redelijk plat lopen. Zo zie je dit seizoen steeds meer plateauzolen en espadrilles. Bij espadrilles hoef je overigens niet langer meer te denken aan goedkope stoffen schoenen. De espadrilles hebben dan nog wel de typische touw of kurkzool, maar de espadrille zelf is van leer, suéde en mooi versierd. De prijzen liggen daardoor wel wat hoger.
  4. Luxe instappers. De open luxe instapper zie je heel veel. Maar er zijn ook veel open instappers of slippers met een luxe uitstraling.
  5. Hakken die de aandacht trekken. Dit zijn schoenen waarbij de hak die de aandacht trekt. Dit kan in combinatie zijn met de uitvoering van de schoen, maar kan ook als individuele blikvanger.

Wat draagt Gea zelf deze zomer?

Ik ga voor een leuke zomerjurk of een zwarte top met skinny  jeans, blue of white denim, katoen of leer met hooggehakte pump, enkellaars of sandaal. Alternatief is een witte of gekleurde blouse met een rokje, zoals deze van Mart Visser.

Kokerrok van Mart Visser (2)

Afhankelijk van het weer met een blazer of een dun leren jack. Lange oorhangers of grote oorringen (zilver of goudkleurig) maken mijn look helemaal compleet!

Voor meer informatie:

www.facebook.com/gea.cross

www.geacross.wordpress.com

www.marieantoinette-shoes.com

www.styletoday.nl

www.trendystyle.net

3 responses to this post.

  1. Posted by Margot on 1 augustus 2017 at 11:32

    Hoi Gea,

    Met veel plezier lees en bekijk ik jouw blog. Je kleding adviezen spreken mij, veelal, bijzonder aan. Zo vind ik het leren jurkje van Arma in je blog van 2014 erg mooi. Wel wat laat deze reactie, maar het viel mij nu pas op! Het jurkje vind ik sexy en toch gekleed. Ik zou het graag willen dragen met er onder pumps met een hoge hak en een smal enkelbandje. Dergelijke pumps heb ik bij Stravers op de site gezien en ben van deze in de winkel aan de Overtoomte kopen. Bij dit jurkje en schoenen horen voor mij, ik zou zeggen natuurlijk, mooie kousen bij. Deze koop ik meestal bij Stockings to Go.

    Wel moet ik zeggen dat wat je laat zien en ik mooi vind, altijd plaats in de context van mijn figuur en leeftijd. Wat denk je kan een “jonge dame” van 69 jr. met een lengte van 1,78 m en gewicht van 77 kg deze combinatie nog dragen, zonder dat het ordinair staat?
    Tot slot, weet jij of en waar dit jurkje nog te koop is?

    Ik ben benieuwd naar je reactie.

    Met een vriendelijke groet,

    Margot

    Beantwoorden

Plaats een reactie